מהפכת ההפצה?

אתם מכירים את התחושה הזאת של להגיע למקום שכבר הרבה זמן לא הייתם בו? למשל נניח שיש איזה חוג קריאה שאתם באים אליו כל שבוע (אני לא יודע באמת מה זה חוג קריאה אבל יש מושג כזה), ואז לחודש או חודשיים נעלמתם ואז כשאתם חוזרים אתם בטוחים שלכולם יהיה איזה מבט שהוא בין שמחה שחזרתם לבין אכזבה או "איפה-הייתם" מהדהד? זהו. אז זה מה שאני מרגיש עכשיו. נעלמתי מהלוג של עצמי ועכשיו חזרתי. ועוד אפילו ניר מנוסי התריע כבר על זה שאני לא כותב פוסט נוסף ואמרתי שאשתדל לכתוב לפני הנסיעה לאומן וכלום. אפילו לא טיוטה בבלוג או טוויט קטן.

וגם עכשיו, מוצאי שבת כמעט 12 בלילה ואין לי הרבה זמן לכתוב, אבל משהו… לפחות משהו קטן על הפצה.

צריך לעשות משהו בקשר להפצה. אישית לי נוגע יותר הספרים אבל זה נכון גם לגבי דיסקים של מוזיקה. מתחילה איזושהיא מהפכה, לא מתוכננת ככל שידוע לי, בתחומי התרבות שבעלי תשובה ויוצרים דתיים נוגעים בהם. הרבה יוצרים מתועררים ויוצרים תרבות חדשה, שמחברת תכנים דתיים, אמוניים, של אמת עם לבוש שמוכר בעולם החילוני.

אני לא בא להגיד שזה טוב או לא (כמובן שאני משוחד) אבל זה קיים וככל הידוע לי יש לזה הרבה צרכנים פוטנציאליים. ניקח את התגלות למשל (מעניין למה בחרתי דווקא את הספר שלי?!). התגובות שקיבלתי היו נהדרות גם מחילוניים, גם מחוזרים בתשובה וגם מדתיים מבית.
רק שיש לי בעיה אחת.
פעם שאלו אותי – "למי הוא כתוב?"
"מה זאת אומרת?" שאלתי חזרה, "לכל עם ישראל."
"לא לא לא." הסבירו לי בנימוס, "אי אפשר לכתוב גם לחילונים וגם לחרדים."
אז הם גם צדקו וגם טעו. הם צדקו כי עכשיו יש לי בעיות עם חנויות חרדיות כי אי אפשר לשווק ספר שבו האשה אומרת לבעל שהיא "אוהבת אותו". אפילו שהספר צנוע לגמרי. אפילו שהתכנים הם של אמונה וקירוב. וגם בסטימצקי וצומת זה בעיה כי הוצאות הספרים החילוניות הגדולות שולטות על העסק.

אז מה הפתרון? צריך הפצה אלטרנטיבית. אני לא כל כך בקיא במה בדיוק דברי שיר עושים, אבל יכול להיות שזה הכיוון. צריך לדעתי צינור שעוקף את חנויות הספרים הקלאסיות – הן החרדיות והן החילוניות ומגיע ישירות לכל אותם עשרות ואולי מאות אלפי לקוחות פוטנציאליים. יש לי כמה רעיונות…
בינתיים – מה דעתכם?!

 

אודות רן ובר

not much
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

9 תגובות על מהפכת ההפצה?

  1. דרול הגיב:

    הסברת למה הם צדקו.
    למה אתה חושב שהם טעו?

  2. Ran Weber הגיב:

    הם טעו כי מסתבר שגם חילונים וגם חרדים שקראו אותו מאוד מאוד אוהבים אותו. הבעיה היא לא עם "חילונים" וגם לא עם "חרדים" אלא עם מוסכמות של החברה. זאת אומרת לחרדים לדוגמא אין בעיה לקרוא את הספר כי הוא נקי לגמרי אבל מוכר ספרים אמר לי שהוא מפחד לשים את הספר בחנות כי אולי איזה מישהי (חניוקית כמו שאתה מכנה אותם) תקנה את הספר ותתחיל לבוא ולצעוק עליו איך כתוב שהבנאדם הלך לפאב לפני שהוא חזר בתשובה או למה אשתו אומרת שהיא אוהבת אותו.
    גם לחילונים אין בעיה עם הספר כי הם אומרים שהוא זורם ומעניין וכיף לקרוא אותו אבל עובדה ששלחתי אותו לכל העיתונים והיחידים שכתבו עליו היו בשבע וערוץ שבע. אה וYNET אבל זה בגלל שזה היה במסגרת אורות.

    • לילך שרון הגיב:

      הספר היה אצלי בידיים ונחטף ע"י חברה, ז"א שאקרא אותו בקרוב ובע"ה אני אכתוב עליו גם בבלוג כי הוא נראה ממש נחמד מההתחלה שקראתי.

      בכל אופן, בגלל שזה ספר שקשור לחזרה בתשובה וכל כך קשה לאנשים עם זה (אני כתבתי פעם תסריט לפיצ'ר ושלחתי לקרן לקולנוע על זוג חוזרים בתשובה וקיבלתי את התשובה "לא אמין שהדמויות ירצו לחזור בתשובה הכותבת מנסה לכפות את דעתה על הדמויות"- וזה ציטוט!)

      הייתי ממליצה לשלוח ישירות לאנשים שאתה יודע שזה מעניין אותם, כמו כתבי עיתונות וטלויזיה ואתרי אינטרנט של חוזרים בתשובה, או דתיים שאינם מפחדים מאישה אוהבת או באר, והם אלו שישווקו אותו גם למגזר החרדי- דתי וגם לחילוני, כי הם הגשר והכי טוב מפה לאוזן.

      בהצלחה

    • נדמה שהם טעו לא בגלל הבדלים סגנוניים. אלא משום שאם מתפשטים, כולנו בסופו של דבר בעלי מבנה נפש דומה, אותן הטרדות, הכמיהות, המאוויים והרצונות. ואם מישהו מצליח לכתוב בכנות על כל אלה, מחסום השפה, המושגים וכהנה, הוא בהחלט עביר.
      לא קראתי ואשתדל להשיג. רק באופן כללי, בשנה יוצאים מאות כותרים, וכולם מתמודדים על משבצות דומות במדיה. כך ששלושה אמצעי תקשורת זה לא רע :).
      כמי שחי באותן הדילמות, נראה שהאינטרנט הוא כלי משמעותי, וכוחו ילך ויגבר ככל שיהיו יותר קוראים באמצעים אלקטרוניים. זה לא יחסוך את הפרסום ויחסי הציבור, אבל יקל מאוד על ההפצה.

  3. אפרים הגיב:

    למה לא להוציא בהוצאה מוכרת? ידיעות ספרים מאוד בעניין של הדברים האלה. יכול להיות שם יגלחו אותך קצת בעריכה בדברים שאתה דווקא רוצה להשאיר, אבל לכל דבר יש מחיר.

    • Ran Weber הגיב:

      האמת שחשבתי ספציפית על ידיעות ספרים כי דיברתי עם ישראל זעירא מראש יהודי שמפיץ דרכם את הספר ניצוצות. חשבתי על לחבור איתם או עם הוצאה אחרת אבל לשמור את הזכויות למכור בעצמי דרך האינטרנט וישירות בהרצאות ושיעורים שאני נותן – אני לא יודע אם זה אפשרי איתם.

  4. איפה משיגים את הספר באיזור ירושלים? למה לא למכור או להפיץ דרך אמזון או משהו ישראלי דומה?

    • Ran Weber הגיב:

      אפשר להשיג אותו בצומת ספרים – עכשיו במבצע 50% הנחה או בדברי שיר (נדמה לי ששם מבצע 1+1) או בדני ספרים. אפשר גם בטלפון אצלנו: 050-9766811
      אמאזון ישראלי?

  5. א. אם הספר לא מתקבל כי אישה אומרת לבעלה "אני אוהבת אותך" – זה מקום חולה. מתי החרדים יחליטו שמפסיקים להקריא את שיר השירים?! או אולי לצנזר את ההגדה של פסח?
    זה חבל מאוד!
    ב. אתה יכול להפיץ באופן וירטואלי. למשל למכור את הספר להורדה בקבצי PDF – כך אתה גם לא מתעסק עם חנויות, גם כל אחד יכול לקנות ולהוריד, וגם זה יותר ידידותי לסביבה 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s